Gevelwerken advies

info@grt-gevelwerken.nl

Gevelwerken advies

Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken

Na verloop van tijd vertonen alle gevels sporen van slijtage en ouderdom. Wanneer deze de beschermende functie van de gevel aantasten is het tijd voor het plannen en laten uitvoeren van gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat alles wat buitenshuis moet blijven, bijvoorbeeld vocht, de woning of het pand niet binnendringt. Gebeurt dit wel, dan ontstaat vervolgschade aan ander bouwmateriaal. Zo ontstaat een domino-effect dat op den duur zorgt voor grote schade en hoge herstelkosten.



Advies aanvragen
Gevelwerken advies

Betonreparaties in de gevel: Zelf doen of overlaten aan de vakman?

Voordat we ingaan op de reparatietechnieken die we bij GRT Gevelwerken gebruiken, is het belangrijk om de afweging te maken tussen het zelf uitvoeren van betonreparaties en het inschakelen van een professioneel gevelherstelbedrijf. Kleine scheuren die voornamelijk esthetische zorgen met zich meebrengen, kunnen door ervaren doe-het-zelvers worden aangepakt met behulp van specifieke reparatiekits die beschikbaar zijn op de markt. Echter, voor grotere scheuren die structurele integriteitsproblemen kunnen veroorzaken, is het verstandig om een erkende professional in te schakelen. Een vakman beschikt over de juiste expertise, materialen en gereedschappen om de reparaties op een duurzame en veilige manier uit te voeren. Bovendien ontvangt u garantie. Dit zijn grote voordelen ten opzichte van zelf aan de slag gaan met betonreparaties aan de gevel.


Inspectie aanvragen

Solide, sterke gevels zijn een must voor elk gebouw

Naast het buiten de deur houden van indringend vocht, is het uiteraard van belang dat gevels stabiel en solide zijn. Scheurvorming, verzanding en afbrokkeling van voegen of loszitten stenen zijn een serieuze bedreiging voor de staat van het pand.


GRT Gevelwerken voorziet in gevelwerken advies en voert alle mogelijke gevelwerken uit die gevels mooi en solide houden. Dit doen we voor particulieren, maar ook voor woningbouwverenigingen en VVE’s in heel de regio Den Haag en Zuid-Holland.


Gevelwerken advies nodig? Zoekt u een ervaren allround partner op het gebied van gevelwerken voor deskundig advies voor uw geplande gevelwerken? Neem dan contact met ons op voor een informatief en goed onderbouwd gevel adviesgesprek!


GRT Gevelwerken voorziet u van advies en de uitvoering van:



Advies aanvragen

Preventieve gevelwerken en gevelwerken voor herstel

Met preventieve gevelwerken zijn huiseigenaren grootschalige gevelwerken een stap voor. Onder preventieve gevelwerken vallen o.a. gevelreiniging en het lokaal herstellen van voegwerk en gevelreiniging.


Gevelreiniging zorgt ervoor dat aanslag als roet of schimmelvormen en mosgroei door vocht van de gevel verdwijnen. Wij voeren gevelreiniging uit door middel van zandstralen. Preventieve gevelreiniging zorgt ervoor dat het pand zijn mooie, oorspronkelijke staat weer terugkrijgt. De aanblik van het pand is mooier, en door de reiniging van te combineren met een coating wordt nieuwe aanhechting van vuil wordt voor langere tijd voorkomen.


Het zandstralen van gevels kan ook onderdeel uitmaken van grootschaliger gevelonderhoud zoals gevelrenovatie of het herstellen van het voegwerk. Nadat vuil is verdwenen kunnen we goed de staat van de gevel beoordelen. Waar uw pand het best mee af is, kunnen we voor u beoordelen na een gevelinspectie, gevolgd door een deskundig advies voor uw geplande gevelwerken.

Inspectie aanvragen
  • Hoe u scheuren in beton kunt repareren

    Gevelwerken advies

    Hoe u scheuren in beton kunt repareren

    Wat is een vloercoating?

Voegwerk herstellen van de gevel

Voegen zijn de verbindende elementen die gevels stabiliteit bieden. Goed uitgevoerd voegwerk gaat, afhankelijk van de gebruikte mortel, tussen de 25 en 50 jaar. Het herstellen van voegen bestaat uit het weghakken of wegslijpen van beschadigde voegen en het aanbrengen van nieuwe mortel. Voegwerk herstellen helpt niet alleen om het aanzicht van de gevel mooi te houden, maar is vooral belangrijk voor de constructie van de gevel.


Is er slijtage van het voegwerk zichtbaar in de vorm van barsten, scheuren, verzanding of groei van micro-organismen? Vraag ons om deskundig advies voor uw geplande gevelwerken voegwerkherstel.

Advies aanvragen

Gevelrenovatie 

Gevelrenovatie is een van de meest ingrijpende werken die aan een gevel kan worden uitgevoerd. Het omvat vaak het reinigen van de gevel, het herstellen van de voegen en/of betonreparatie. Voor al deze werken kunt u GRT Gevelwerken inzetten.


Juist omdat gevelrenovatie ingrijpend is, is het inwinnen van goed, deskundig advies voor uw geplande gevelwerken van het grootste belang.


Bij GRT Gevelwerken nemen we daar uitgebreid de tijd voor! We starten met een grondige gevelinspectie die zichtbare en op het eerste gezicht minder zichtbare problemen in kaart brengt. Een of meerdere van onze gevelexperts gaat met u in gesprek voor het beantwoorden van uw vragen. Ook stellen we ene maatwerk plan van aanpak op. Uiteraard voorzien van een gespecificeerde offerte.


Inspectie aanvragen

Gevelwerken alle type woningen

We verzorgen gevelwerken aan laagbouw en hoogbouw. Ongeacht het type pand en de leeftijd van het gebouw, wij komen graag bij u langs voor gevelwerken advies wanneer u renovatie of reparatie aan de gevel overweegt. Onze voegers zijn bekend met alle type voegen, zodat voegrenovatie perfect wordt uitgevoerd. GRT Gevelwerken gevelreinigers weten precies hoe ze de gevel moeten zandstralen voor het juiste effect, zonder schade. Zijn er extra werken nodig voor gevelherstel, zoals houtwerk? Ook daarin stellen we u niet teleur!  


Bel voor goed gevelwerken advies!

Bij GRT Gevelwerken zorgen we er niet alleen voor dat gevelproblemen worden opgelost. We voorzien onze opdrachtgevers ook van uitgebreid en deskundig advies om toekomstige problemen aan de gevel te voorkomen. Als u gevelwerken advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een informatief en goed onderbouwd gesprek. Wij zetten onze expertise in om ervoor te zorgen dat uw gevelwerkproject succesvol en duurzaam wordt uitgevoerd.

Advies aanvragen
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: