Scheuren in beton repareren

info@grt-gevelwerken.nl

Betonreparaties in de gevel, zelf doen of overlaten aan de vakman?

Hoe kun je betonreparaties uitvoeren bij scheuren in het beton? Beton is een veelgebruikt bouwmateriaal in gevels vanwege zijn duurzaamheid en sterkte. Denk aan dorpels, lateien, balkons en galerijen. Ondanks zijn kracht is beton ook kwetsbaar. Dit komt o.a. door de open structuur van beton. Dit zorgt ervoor dat er zich na verloop van tijd toch gebreken in het beton zichtbaar worden.


Een van de meest voorkomende problemen die zich voordoen, zijn scheuren in het betonoppervlak. Deze scheuren kunnen ontstaan als gevolg van verschillende factoren, zoals thermische uitzetting, krimp, constructiefouten of zelfs omgevingsfactoren zoals weersomstandigheden. Gelukkig is het mogelijk om deze scheuren te repareren en de levensduur van betonstructuren aanzienlijk te verlengen. De vraag is hoe u scheuren in beton kunt repareren als doe-het-zelver, of dat het beter is de klus over te laten aan de vakman. 


Inspectie aanvragen
Hoe u scheuren in beton kunt repareren

Betonreparaties in de gevel: Zelf doen of overlaten aan de vakman?

Voordat we ingaan op de reparatietechnieken die we bij GRT Gevelwerken gebruiken, is het belangrijk om de afweging te maken tussen het zelf uitvoeren van betonreparaties en het inschakelen van een professioneel gevelherstelbedrijf. Kleine scheuren die voornamelijk esthetische zorgen met zich meebrengen, kunnen door ervaren doe-het-zelvers worden aangepakt met behulp van specifieke reparatiekits die beschikbaar zijn op de markt. Echter, voor grotere scheuren die structurele integriteitsproblemen kunnen veroorzaken, is het verstandig om een erkende professional in te schakelen. Een vakman beschikt over de juiste expertise, materialen en gereedschappen om de reparaties op een duurzame en veilige manier uit te voeren. Bovendien ontvangt u garantie. Dit zijn grote voordelen ten opzichte van zelf aan de slag gaan met betonreparaties aan de gevel.


Inspectie aanvragen

Hoe kun je betonreparaties uitvoeren bij scheuren in het beton?

Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, volgen hier de stappen die u kunt volgen om scheuren in het beton effectief te repareren:


Voer een goede inspectie uit. Het is van wezenlijk belang dat u de schade goed inschat! Oppervlakkig scheuren in beton repareren terwijl daaronder nog een bron van vervuiling zit, brengt u niet verder. Begin met het grondig reinigen van het beschadigde gebied om vuil, stof en losse betonresten te verwijderen. Gebruik een borstel, hogedrukreiniger of perslucht om het oppervlak schoon te maken.

Voorzie de scheur van een V-vormige insnijding met behulp van een haakse slijper. Dit vergroot het oppervlak en geeft de reparatiemortel meer hechtingsmogelijkheden.


Breng een hechtprimer aan op de voorbereide scheuroppervlakken. Dit verbetert de hechting tussen het bestaande beton en de reparatiemortel. Bereid de reparatiemortel volgens de instructies van de fabrikant. Breng de mortel aan in de scheur met behulp van een plamuurmes en zorg ervoor dat deze gelijkmatig wordt verdeeld. Nadat de reparatiemortel is aangebracht, kunt u het oppervlak gladstrijken en vormgeven zodat het overeenkomt met het omliggende beton. Gebruik hiervoor een troffel en zorg voor een uniforme afwerking.  Laat de reparatiemortel voldoende uitharden voor u kiest voor een afwerking. Een afwerking kan bestaan uit een beschermende afdichting aan om de reparatie te beschermen tegen vocht en andere omgevingsinvloeden. Dit kan de levensduur van de reparatie verlengen.


Inspectie aanvragen

Advies van de expert bij het betonreparatie aan uw woning

Eigenlijk is ons advies: begin er niet zelf aan! Zeker bij grote schade of bij schade zoals betonrot aan balkons loopt u een zeker risico. Bij werkelijk kleine schade, denk aan fijne haarscheuren of een stukje afgebrokkeld beton van een dorpel, kunt u het eventueel oppakken als doe-het-zelfproject. Onthoud echter dat de stabiliteit van beton als onderdeel van een gevel van cruciaal belang is voor de algehele stabiliteit en het aanzicht van de gevel.


Voor grotere en structurele problemen is het altijd raadzaam om een professionele vakman in te schakelen om ervoor te zorgen dat de reparaties veilig en duurzaam worden uitgevoerd. Het tijdig aanpakken van scheuren in beton kan de levensduur van structuren aanzienlijk verlengen en verdere schade voorkomen.


Inspectie aanvragen
  • Hoe u scheuren in beton kunt repareren

    Wat is een vloercoating?

    Hoe u scheuren in beton kunt repareren

    Wat is een vloercoating?

Over GRT Gevelwerken en betonreparaties van gevels, trappen, galerijen en balkons 

Bij GRT Gevelwerken beschikken we over vakkundige vakmensen voor betonreparatie, betonrenovatie en betonherstel.


Van probleem tot oplossing

We bieden een team van gekwalificeerde betonreparateurs voor zowel structurele als esthetische herstelwerkzaamheden aan betonconstructies. Dit omvat alles, van gevels en schoorsteenreparaties tot zelfs de herstelling van raamlateien. Als officiële partner van SIKA voor uw SIKA vloercoating, gebruiken voor al onze betonrenovaties uitsluitend de hoogwaardige betonreparatiematerialen van SIKA.


In een notendop, GRT Gevelwerken presenteert zich als een toonaangevende naam in betonreparatie, met de capaciteit om een reeks problemen aan te pakken en duurzame oplossingen te bieden voor diverse betonconstructies, ondersteund door ervaring, kwaliteit en grondige diagnose.


Ons advies: kies voor deskundigheid, de beste materialen, minder vieze handen en een goede garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat tot uw beschikking!



Inspectie aanvragen
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: