Wat is impregneren?

info@grt-gevelwerken.nl

Wat is impregneren van gevels?

Impregneren van gevels is het aanbrengen van een speciale waterafstotende en ademende laag op de gevels. Deze laag dringt diep in de poriën van de gevelstenen en vormt een barrière tegen vocht, vuil, schimmels en andere schadelijke stoffen. Hierdoor blijven je gevels beschermd en kunnen ze ademen, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit van de gevels.


Door vocht en schadelijke stoffen buiten te houden, voorkomt impregneren schade zoals vorstschade, algen of mossen. Dit verlengt de levensduur van je gevels aanzienlijk en bespaart je op de lange termijn kosten voor reparatie en onderhoud.


Kunnen de gevels van uw pand of woning een opknapbeurt gebruiken? Wil u direct de gevels van uw nieuwbouwpand een duurzame voorsprong geven en beschermen tegen vervuiling? Neem contact met ons op voor een inspectie of maatwerk offerte gevelimpregnatie. 



Inspectie aanvragen
Wanneer is gevelreiniging nodig?

Impregneren: een krachtige bescherming voor je gevels

Wat is impregneren? In zijn algemeen is impregneren een techniek waarbij een vloeistof een toegepast om gebouwen en gevels te beschermen tegen diverse weersinvloeden en schadelijke elementen. Bij impregneren wordt een speciale waterafstotende en ademende laag aangebracht op de gevels, waardoor vocht en andere schadelijke stoffen worden geweerd. Deze behandeling zorgt ervoor dat de gevels langer hun mooie uitstraling behouden zonder groene of zwarte aanslag. Het zorgt ervoor dat het bouwmateriaal waarvan de gevel is gemaakt stevig blijft, langer meegaat en er langdurig netjes uit blijft zien.



Inspectie aanvragen

Waarom gevelimpregnatie belangrijk is voor gebouwen en woningen

Na een korte uitleg op de vraag: ‘Wat is impregnatie’, is het wellicht al een stuk duidelijker waarom gevelimpregnatie belangrijk is. Het zorgt ervoor dat gevels langer mooi en onaangetast blijven. En dus langer meegaan. Door gevels te impregneren stel je groot schoonmaakwerk van de gevel en zelfs gevelrenovatie met tientallen jaren uit.


De uitstraling van het pand blijft netjes, wat belangrijk is voor bedrijfspanden, maar evengoed voor woningen.


Vocht en vuil kan zich veel minder aan het bouwmateriaal hechten. Vooral vocht is een probleem. Vocht dat voegen, bakstenen of ander materiaal van de gevel kan binnendringen zorgt voor problemen. Vocht trekt algen en mossen aan die de gevel nog verder aantasten. Deze zijn alleen nog weg te krijgen met een grondig gevelreiniging, voegherstel of zelf complete gevelherstel. Gevelimpregnatie voorkomt dit grootschalige onderhoud.


  • Wat is impregneren?

    Gevelimpregnatie biedt langdurige bescherming aan je gevels. Door vocht en schadelijke stoffen buiten te houden, voorkomt impregneren dat je gevels worden aangetast door bijvoorbeeld vorstschade, algen of mossen. Dit verlengt de levensduur van je gevels aanzienlijk. Er zijn diverse soorten impregnatiemiddelen. De meeste gevels worden geïmpregneerd om binnendringen van vocht en aanhechting van vuil te voorkomen. Er is ook speciaal impregnatiemiddel dat hechting van graffiti lastig maakt.

  • Hoe werkt het impregneren van gevels?

    Het impregneren van gevels gebeurt door een speciale vloeistof aan te brengen op het oppervlak van de gevels. Deze vloeistof dringt diep in de poriën van de gevelstenen en vormt een beschermende laag, zonder de gevel volledig te verzegelen. Deze laag zorgt ervoor dat vocht en vuil niet kunnen doordringen, terwijl de gevel toch kan ‘ademen’.

  • Hoelang blijven gevels beschermd na impregnatie?

    Gemiddeld blijven gevels 10 tot 15 jaar beschermd na impregnatie. Dit kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van je woning, de weersomstandigheden en de kwaliteit van de gebruikte impregneermiddelen. Bij GTR Gevelwerken zit je op elk vlak goed: we gebruiken innovatie, moderne impregnatievloeistoffen die gemaakt zijn om langdurig gevel te beschermen. Deze brengen we netjes en op de juiste manier op uw gevel aan voor een optimaal resultaat.  

  • Moet je gevels eerst reinigen voor je ze kunt impregneren?

    Ja, het is belangrijk om je gevels grondig te reinigen voordat je ze laat impregneren. Verontreinigingen zoals vuil, mos of algen kunnen de effectiviteit van de impregnatie verminderen. Je kunt je voorstellen dat op een slechte ondergrond het gewenst effect veel minder is. Voorafgaand een grondige reiniging van de gevel maakt een belangrijk onderdeel uit van de kwaliteit.


    Bij GRT Gevelwerken reinigen wij gevels door deze op de juiste wijze te zandstralen. Vaak maakt dit onderdeel uit van gevelrenovatie, en wordt het project afgesloten met gevelimpregnatie. Daarna is de gevel weer jarenlang in topvorm en wordt vuilaanhechting tegengegaan. 


  • Zie je kleurverschil na gevelimpregnatie?

    Nee. De door ons gebruikte impregneermiddelen zijn ontwikkeld om de natuurlijke kleur en textuur van de gevelstenen te behouden. Het impregneermiddel wordt volledig opgenomen in de poriën van de gevels, waardoor het vrijwel onzichtbaar is.


    Heb je meer vragen over het impregneren van gevels? Neem gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van professioneel advies op maat. Bescherm je gevels vandaag nog met GRT Gevelwerken.



Inspectie aanvragen

Daarom kies je voor gevelimpregnatie van GRT Gevelwerken

GRT Gevelwerken is een absolute gevelexpert met veel ervaring in diverse soorten gevelwerken. Werken worden kundig uitgevoerd door goed geschoolde mensen. We staan voor ons vak om de simpele reden dat we trots willen zijn op wat we doen. Kwaliteit is een keus. Voor ons is er niets mooiers dan te zien dat ook jaren laten door ons uitgevoerde werken er uitstekend bijstaan.


Uiteraard ontvangt u over al onze werken garantie. Gun u en uw pand het beste wanneer u gevelwerken wilt laten uitvoeren! Wij werken door heel Zuid-Holland. 


Inspectie aanvragen
  • Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating? 

    Wat is een vloercoating?
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: