Waarom kiezen voor balkonrenovatie?

info@grt-gevelwerken.nl

Waarom kiezen voor balkonrenovatie?

waarom kiezen voor balkonrenovatie

Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. We voeren onze werken uit voor woningcorporaties, voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie? Betekent balkonrenovatie altijd dat het balkon gevaarlijk en ontoegankelijk is geworden en dringend gemaakt moet worden? Dit is gelukkig niet altijd het geval. Wat balkonrenovatie is, en wanneer én waarom het goed is om te kiezen voor balkonrenovatie, dat leggen we in dit blog graag aan u uit. 

Het ‘harde buitenleven’ van balkons 

Balkons worden permanent blootgesteld aan weer en vocht. Hierdoor dringt er in de loop van de tijd water door tussen de slijtlaag en het beton. Als het water zich ophoopt omdat het niet goed kan weglopen, ontstaat er schade. Bijvoorbeeld roestschade of schade door uitzettend water bij vorst. Met renovatie van het balkon wordt deze schade herstelt en worden verdere problemen voor jaren verholpen. 


Balkonschade kan zich uiten in versleten verf, in barsten of in het afbrokkelen van het beton. In veel gevallen is dit allemaal nog op verantwoorde wijze te herstellen, zonder dat daar een zeer ingrijpende balkonrenovatie voor nodig is.  


Wanneer kiezen voor balkonrenovatie te lang wordt uitgesteld, of schade niet wordt herkent, gaat de verslechtering van de betonconstructies of roestvorming van het constructiestaal ongehinderd door. De constructie kan zo sterk verzwakken. Zo sterk, dat in het ergste geval het balkon moet worden afgebroken en er een nieuw balkon moet worden aangebouwd. Dit is echter het worst case scenario waarom kiezen voor balkonrenovatie nodig kan zijn. 



Inspectie aanvragen

Oppervlakkig balkonschade 

Bij oppervlakkige balkonschade is het niet nodig om te kiezen voor balkonrenovatie. In ieder geval niet voor een ingrijpende en kostbare balkonrenovatie die maanden kan duren. Wanneer alleen de balkonvloer beschadigd is, is het mogelijk om de betonvloer te behandelen met een speciale betoncoating. De vloer van een balkon coaten is een oplossing die gericht is op langetermijnresultaat, maar is snel te realiseren. De corrosie van staalconstructies en degradatie van beton wordt dankzij de speciale coating gestopt of aanzienlijk vertraagt. Bij GRT Gevelwerken bereiken we deze doeltreffende oplossing voor het creëren van een schoon, waterdicht oppervlak met behulp van onze SIKA vloercoating. De coating wordt in meerdere lagen aangebracht. Het is een duurzame methode die zorgt voor een nieuwe, sterke en vochtwerende oppervlaktelaag. 



  • balkonrenovatie

    balkonrenovatie

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Ingrijpende balkonrenovaties om betonrot te verhelpen 

Beton is nog steeds een van de belangrijkste bouwmaterialen. Het is gemakkelijk in mallen te gieten en goed te verwerken. Maar helaas wordt beton ook ouder. Door omgevingsinvloeden en vocht dat in het beton dringt, ontstaat roestvorming in de stalen wapening binnenin het beton. Hierdoor ontstaan scheuren en afgebrokkelde plekken in het betonoppervlak. Als er lastdragende elementen worden aangetast, brengt dit niet veel schade toe aan het beton. Het balkon wordt onbetrouwbaar en onbruikbaar. Helaas zijn er ook in Nederland nog altijd veel beschadigde balkons die alleen nog met ingrijpende balkonrenovaties te herstellen zijn. De meeste daarvan stammen uit de jaren 60 en 70. De basisconstructie van deze balkons bestaat meestal uit gewapend beton dat inmiddels te lijden heeft onder roestvorming en betonrot. 



Laat ons helpen
  • balkonrenovatie voorbeeld keuze

    balkonrenovatie

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Waaruit bestaat balkonreparatie? 

Wanneer betonrot heeft toegeslagen, een balkon scheuren vertoont of het balkon afbrokkelt, is er ingrijpende balkonsanering nodig. Balkonrenovatie is dan zeker niet meer uit te stellen. Bij ingrijpende balkonreparaties of bij balkonrenovatie bestaat het werk uit het weghakken van de aangetaste stukken. Daarmee worden loszittende stukken verwijdert en wordt de weg vrijgemaakt voor het ontroesten van de ijzeren constructies. Al het bouwmateriaal dat is aangetast door betonrot wordt verwijderd. Nadat dit is gedaan wordt het balkon aangesmeerd met nieuw beton. Tenslotte wordt het balkon opnieuw geschilderd. Hiervoor wordt speciale verf gebruikt die het beton goed beschermt tegen het binnendringen van vocht en nieuwe corrosie. 



Neem contact op

Regelmatige balkoninspecties

Het is niet moeilijk om te bedenken dat balkonrenovatie belangrijk is, maar u weet nu ook waarom kiezen voor balkonrenovatie niet altijd tot ingrijpende werkzaamheden hoeft te leiden. Wanneer balkoninspectie en balkonreparatie tijdig wordt uitgevoerd voorkomt dit tijdrovende en duurdere sanering, maar nog veel belangrijker: het voorkomt gevaarlijke omstandigheden en situaties.


Heeft u een particuliere woning en twijfelt u over de staat van uw balkon? Of erger, de schade is al goed zichtbaar? Bent u als woningbezitter verantwoordelijk voor veilig wonen van huurders en wilt u met ons in gesprek over balkonrenovaties? In al deze gevallen komen wij vrijblijvend langs om de staat van het balkon of de balkons, balkonvloer of balkonvloeren, muren en plafond, kortom alle onderdelen die tot het balkon behoren te inspecteren. Hieruit volgt een goed onderbouwd advies of u kunt kiezen voor balkonreparatie of waarom het nodig is te kiezen voor balkonrenovatie.


Vrijblijvende inspectie aanvragen
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.

Deel dit artikel

Share by: