Hoe werkt vloercoating?

info@grt-gevelwerken.nl

Hoe werkt vloercoating?

Hoe werkt vloercoating?

Antwoord op vragen over vloercoating van de Sika-vakman

Hoe werkt vloercoating voor betonvloeren? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. 

Wat is een vloercoating? 

Voorafgaand aan de vraag: ‘Hoe werkt vloercoating?’ is het goed om eerst even te kijken wat vloercoating eigenlijk is. Wat de ene vloercoating is de andere niet. In zijn algemeen is vloercoating een laag die wordt aangebracht om vloeren te verzegelen (dicht te maken), vuilafstotend te maken en/of waterafstotend te maken. Een vloercoating vangt als het ware de eerste invloeden van slijtage op. Een vloercoating beschermt de vloer en zorgt voor een langere levensduur van de vloer. Daarnaast heeft een vloercoating nog andere functies. Afhankelijk van de toevoegingen in de coating kan een vloercoatings de vloer stroever maken voor meer grip, of ervoor zorgen dat de vloer een bepaalde uitstraling krijgt of eenvoudiger schoon te maken is.


Zoals de naam al zegt, zijn we bij GRT Gevelwerken gespecialiseerd in gevelwerken. Hieronder vallen ook betonherstel en betononderhoud aan bijvoorbeeld balkons en galerijen. Voor optimalisering van deze vloeren werken we met speciale vloercoatings. Uiteraard zijn er ook vloercoatings voor andere materialen en toepassingen op de markt. Om meer in te gaan op: ‘hoe werkt een vloercoating’ geldt in basis voor elke vloercoatings hetzelfde principe: een vloercoating is een vloeistof die er na droging voor een beschermde toplaag zorgt. Afhankelijk van belasting- en toepassingseisen, zijn er verschillende coatings verkrijgbaar. 



Inspectie aanvragen

Hoe werkt vloercoating? 

Een vloercoating is een 1, maar meestal 2 componenten vloeistof die kan bestaan uit epoxy, polyurethaan of polyurea, afhankelijk van de vereisten. Na uitharding ontstaat een beschermende toplaag over de vloer.

Wij weken uitsluitend met de vloercoatings van Sika vanwege de hoge kwaliteit en technische innovaties. Een groot voordeel van vernieuwende technologie is naast – afhankelijk van de vloercoating- de elasticiteit, een mate van scheuroverbrugging, de hardheid en de snelle uitharding. Dit maakt het mogelijk om per dag meerdere lagen vloercoating over elkaar aan te brengen. Dit is een zeer productief en kosteneffectief oplossing. 



Inspectie aanvragen
  • Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating? 

    Wat is een vloercoating?

Ingrijpende balkonrenovaties om betonrot te verhelpen 

Beton is nog steeds een van de belangrijkste bouwmaterialen. Het is gemakkelijk in mallen te gieten en goed te verwerken. Maar helaas wordt beton ook ouder. Door omgevingsinvloeden en vocht dat in het beton dringt, ontstaat roestvorming in de stalen wapening binnenin het beton. Hierdoor ontstaan scheuren en afgebrokkelde plekken in het betonoppervlak. Als er lastdragende elementen worden aangetast, brengt dit niet veel schade toe aan het beton. Het balkon wordt onbetrouwbaar en onbruikbaar. Helaas zijn er ook in Nederland nog altijd veel beschadigde balkons die alleen nog met ingrijpende balkonrenovaties te herstellen zijn. De meeste daarvan stammen uit de jaren 60 en 70. De basisconstructie van deze balkons bestaat meestal uit gewapend beton dat inmiddels te lijden heeft onder roestvorming en betonrot. 



Laat ons helpen

Waarvoor worden vloercoatings gebruikt? 

Wij werken met name met vloercoatings wanneer er hoge eisen worden gesteld op het gebied van hygiëne, chemische weerstand, dichtheid, stroefheid en/of een hoge slijtvastheid van betonnen vloeren. Vloercoatings kunnen we aanbrengen op vrijwel elk oppervlak, maar vanuit onze specialisatie: gevelwerken en betonherstel, worden vloercoatings door ons het meest ingezet op cementen en betonnen vloeren. 



De toepassing van een vloercoating op betonnen (balkon)vloeren

Het grote voordeel van beton is de hoge drukvastheid nadat het is uitgehard. Deze eigenschap maakt beton erg efficiënt voor tal van toepassingen. Bovendien is beton een relatief goedkoop bouwmateriaal. Beton heeft ook een aantal nadelen. Dit zijn de open structuur van beton en de treksterkte die slechts 10% van de drukvastheid bedraagt. Dit betekent dat dat beton bijna altijd moet worden gewapend met stalen staven als versteviging tegen de trekkracht in het beton. Samen met de open structuur kan dit leiden tot vochtproblemen in beton. Wanneer dit vocht het staal bereikt, gaat het staal roesten. Dit proces wordt versneld wanneer het vocht in het beton bevriest en uitzet. Hierdoor ontstaat een spiraal van aantasting die alleen nog met betonreparatie herstelt kan worden. Een vloercoating op beton (maar ook op cement) zorgt voor een vocht afsluitende laag. Daarnaast kan gekozen worden voor bijvoorbeeld een coating met antislip zodat de vloercoating ook als veilige ondergrond functioneert. 



Neem contact op

Vloercoating weert ‘medebewoners’

Algen-, mos- en schimmelgroei op betonnen vloeren vallen bij niemand in de smaak. Sika-vloercoating betonnen en cementen vloeren (maar ook wanden) superglad. Zonder open poriën hebben micro-organismen en sporen geen houvast. Ze spoelen bij de volgende schoonmaakbeurt, windvlaag of regenbui weer weg. Dit zorgt ervoor dat beton veel minder gevoelig is voor aantasting, er langer mooi uit blijft zien en een langere levensduur heeft.


Hoe werk vloercoating bij balkonrenovatie?


Betonnen balkons en galerijvloeren, maar uiteraard ook andere betonnen elementen, hebben bescherming nodig om waterinfiltratie, betonrot en carbonatatie te voorkomen. De juiste vloercoating speelt hier een belangrijke rol in. Bij GRT Gevelwerken gebruiken we hiervoor uitsluitend de hoogwaardige vloercoatings van Sika. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak zijn de coatings op verschillende manieren aan te brengen. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.


Wat vloercoating doet, en hoe werkt vloercoating van Sika?


Vloercoatings van Sika voor balkons en galerijvloeren zijn zo ontwikkeld dat ze niet alleen de bovenzijde van het balkon beschermen, maar ook geschikt zijn voor de onderzijde en overige delen van het balkon. Zo wordt een complete bescherming verkregen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Veel vloercoatings kunnen sterk ruiken, wat irritant is voor bewoners. Sika vloercoating biedt hierin een alternatief zodat er nooit meer last is van een sterke coatinggeur bij balkonrenovatie. De coating is een waterdichtingssysteem op basis van polyurethaancoating. Deze hightech vloercoating heeft een zeer hoge treksterkte, slagvastheid en weerstand tegen thermische en structurele bewegingen zonder verlies van elasticiteit.

Vrijblijvende inspectie aanvragen
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: