Oude betonvloer opknappen

info@grt-gevelwerken.nl

Oude betonvloer opknappen of volledige veravngen?

Oude betonvloer opknappen

Hoe betonreparatie uw oude betonnen vloer kan opfrissen

Oude betonvloeren opknappen is belangrijk om een pand in goede conditie te houden. Beschadigde balkonvloeren, galerijvloeren of woningvloeren zijn niet alleen een lelijk gezicht, het is ronduit gevaarlijk om een oude betonvloer niet op te knappen. Als je eigenaar bent van een huis of bedrijfspand, dan weet je hoe belangrijk het is om je vloeren in goede staat te houden. Betonnen vloeren zijn sterk, maar niet onfeilbaar. Met der tijd kunnen ze beschadigen. Gelukkig is er een oplossing: betonreparatie.



Een goede vloer voor je woning: waarom betonreparatie belangrijk is

Een goede ondervloer is cruciaal voor het behoud van je woning. Betonreparatie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je ondervloer en kan ervoor zorgen dat je ondervloer weer in topconditie is. De belangrijkste reden om oude betonvloeren op te knappen is dat betonbeschadiging de stabiliteit van de constructie aantast. 



  • Waarom een oude betonvloer opknappen?

    Wat betekent dit? Wanneer betonrot of scheurvorming in het beton de vloer heeft aangetast, tast dit ook de betrouwbaarheid van de betonvloer aan. Een oude betonvloer opknappen is de perfecte manier om dit probleem om te lossen. Na het opknappen van de oude betonvloer is deze weer betrouwbaar. Ook eventuele oneffenheden zijn verdwenen: de vloer is weer zoals het hoort. De vloer ziet er beter uit, vervolgschade als vochtopname en doorscheuren wordt een halt toe geroepen en de vloer heeft zijn stabiliteit weer terug. 

  • Hoe wordt een betonnen vloer opgeknapt?

    Ben je eigenaar van een woning of een zakelijke pand waarvan de oude betonvloer dringend opgeknapt moet worden? Mogelijk vraag je jezelf dan af hoe het herstellen van betonvloeren in zijn werk gaat. Een Oude betonvloer opknappen kan via betoninjectie, betonherstel of betonreparatie. Bij GRT Gevelwerken voeren wij al deze werkzaamheden uit. Welke aanpak voor uw betonnen vloer de juiste is, wordt bepaald aan de hand van een vloerinspectie. Nadat we deze hebben uitgevoerd ontvangt je van ons een uitgebreide toelichting en meer informatie over het plan van aanpak. 

  • Welke vloeren zijn geschikt voor betonreparatie?

    Elke betonvloer kan worden hersteld, worden opgeknapt of worden opgefrist door middel van betonreparatie. Dit geldt zowel voor betonnen vloeren binnen als betonnen vloeren buiten. Ook industriële vloeren die beschadigd zijn door trilling of de invloed van (chemische)middelen kunnen worden hersteld met betonreparatie. Belangrijk daarbij is dat de schade nog te herstellen is! Wacht daarom niet te lang, maar schakel ons in voor een vloerinspectie. Doe dit zodra je zwarte of roestkleurige verkleuring in het beton bemerkt, het beton lichte scheurvorming vertoont. Wanneer beton afbrokkelt of ernstige scheurvorming vertoont kan betonherstel nodig zijn. Dit is altijd kostbaarder dan betonreparatie! 

  • Wat is betonrot?

    Betonrot is een veel voorkomend probleem bij oudere huizen. Het is een verouderingsproces waarbij het beton wordt aangetast door weersinvloeden, vocht en schimmels. Dit kan leiden tot scheuren in het beton, verzakkingen en uiteindelijk instortingen. Betonschade wordt niet altijd direct opgemerkt. Het kan zich langzaam ontwikkelen. De eerste soort betonschade zijn kleine barstjes in het beton. Dit komt vaak door veroudering of schokken. Barstjes kunnen groot of zo klein als fijne lijntjes. Deze schade zorgt ervoor dat er vocht in het beton kan binnendringen. Bij bevriezing zet dit vocht uit waardoor en nog meer schade ontstaat.

Inspectie aanvragen

Oude betonvloer opknappen bij betonrot van binnenuit

Een ander probleem van vocht in beton is dat het de wapening (staal in beton) kan aantasten. Wanneer dit staal begint te roesten spreken we over ernstige betonschade. Wapeningstaal kan ook van binnenuit beginnen te roesten. Dit kan gebeuren door vocht, maar ook door gebruik van verhardingsversnellers die chloride bevatten. Omdat dit tijdens de bouwfase wordt toegevoegd, kun je niet weten of dit de oorzaak is van uw betonrot. Bij schade kan een expert dit vaststellen. 


Inspectie aanvragen
  • Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating? 

    Wat is een vloercoating?

Hoe betonreparatie uw oude betonnen vloer kan opfrissen

Een oude betonnen vloer is storend. Het ziet er niet mooi uit, vertoont onregelmatigheden, maar vooral is een oude betonvloer niet betrouwbaar. Schade zal zich steeds meer verergeren. Gelukkig is er een eenvoudige manier om deze vloer weer op te frissen: betonreparatie. Betonreparatie is een simpele, maar effectieve methode om kleine beschadigingen in uw vloer te repareren. Dit kan scheuren, gaten of krassen zijn. Betonreparatie is een goede optie wanneer je een vloer wilt opknappen, zonder dat dit proces veel tijd en geld kost. Buitenvloeren van beton krijgen hun oude kracht en waarde weer terug. Betonnen vloeren binnen zijn weer egaal en vormen een strakke ondergrond voor laminaat, een verflaag of andere vloerafwerking. 


Betonreparatie is een effectieve manier om uw oude betonnen vloer op te frissen. Hier 4 stappen om het zelf uit te voeren:


  1. Schoonmaken: Maak de betonnen vloer schoon door stof, vuil en andere verontreinigingen te verwijderen.
  2. Reparatie: Repareer eventuele barsten, scheuren of beschadigingen in het beton met behulp van een betonreparatie-kit.
  3. Oppervlaktebehandeling: Behandel het oppervlak van de betonnen vloer met een geschikte vloercoating, zoals epoxy, om de vloer te beschermen en een nieuwe uitstraling te geven.
  4. Afwerking: Voeg eventueel een afwerklaag toe, zoals een matte of glanzende coating, voor een afgewerkte look.

Door deze stappen te volgen, kunt u uw oude betonnen vloer opfrissen en opnieuw beleven. Wilt u liever een expert inschakelen? Neem dan contact op met GRT Gevelwerken via ons contactformulier.



Laat ons helpen

GRT Gevelwerken frist oude betonvloeren weer op

Een oude betonvloer opknappen is stukken goedkoper dan een nieuwe betonvloer laten aanleggen. Vaak is deze duurde methode helemaal niet nodig en kan er gekozen worden voor betonreparatie. We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.

Uw oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie, meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.


Neem contact op
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Wanneer is gevelreiniging nodig?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wanneer is gevelreiniging nodig? Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit. Vraag een gratis gevelinspectie aan en stop algen en roetaanslag op de gevel met gevelreiniging.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: