Wanneer is gevelreiniging nodig?

info@grt-gevelwerken.nl

Wanneer is gevelreiniging nodig?

Wanneer is gevelreiniging nodig?

Wanneer gevel reinigen?

Belangrijker dan de vraag ‘wanneer is gevelreiniging nodig’ is wellicht ‘Waarom is gevelreiniging nodig?’ Gevelreiniging is nodig om de gevel zo lang mogelijk haar functie te laten behouden. Namelijk: de binnenkant van het pand beschermen tegen vocht. Daarnaast is er een esthetische functie. Panden met schone gevels zien er eenvoudig weg mooier, verzorgder, representatiever en waardevoller uit.

 

GRT gevelwerken reinigt gevels veilig volgens de manier van zandstralen. Lees hieronder meer over deze methode. Wilt u direct een offerte of meer informatie aanvragen, gebruik onderstaande button. 



Inspectie aanvragen

Een schone gevel ziet er niet alleen beter uit. Je voorkomt met gevelreiniging de veel hogere kosten van gevelrenovatie.


  • Vraag een gratis gevelinspectie aan
  • Stop algen en roetaanslag op de gevel
  • Voorkom aantasting van het voegwerk
  • Garantie op gevelreiniging
  • De juiste gevelreiniging voor elke gevel
  • Langdurige bescherming tegen nieuwe vervuiling 
  • Welke moet ik mijn gevel reinigen?

    Wanneer is gevelreiniging nodig? Het antwoord op deze vraag geeft de gevel zelf. Wanneer het nodig is om de gevel van vuil te ontdoen, is aan de buitenkant altijd goed te zien. Er zijn verschillende tekenen die dit duidelijk maken. 


    Soorten vuil op gevels: 


    Algen: te zien als een groene verkleuring. Wordt veroorzaakt door vochtigheid en milieuvervuiling als uitlaatgassen. Reinigingsmogelijkheden zijn – afhankelijk van het materiaal:  alkalische en zure gevelreinigers, milde reinigingsmiddelen, hoge druk en zandstralen. 


    Verfresten: te zien als gemorste verf rondom kozijnen, afgebladderde verf op de gevel als gevolg van veroudering en weersinvloeden. Uiteraard valt graffiti hier ook onder. Zandstralen is erg geschikt om verfresten van gevels te verwijderen. 


    Korstmossen en andere mossen: te herkennen aan een groenachtige verkleuring in de voegen, op pleisterwerk, op beton of in het metselwerk. Reinigingsmogelijkheden zijn – afhankelijk van het materiaal: alkalische en zure gevelreinigers, milde reinigingsmiddelen, hoge druk en zandstralen. 


    Zwarte aanslag op de gevel. Zwarte aanslag op de gevel kan het gevolg zijn van roet-aanhechting, milieuvervuiling en kan veroorzaakt worden door schimmels. Reinigingsmogelijkheden zijn – afhankelijk van het materiaal:  alkalische en zure gevelreinigers, milde reinigingsmiddelen, hoge druk en zandstralen. 


    Wortels van klimplanten: te herkennen aan bruinachtige wortelresten. Klimplanten zijn een groot gevaar voor het behoud van gevels omdat de wortels zich in het metselwerk en materiaal hechten. Zandstralen is een uitstekende manier om deze resten te verwijderen. 


    Let op! Bij het verwijderen van wortels van klimplanten is het vaak nodig om het zandstralen van de gevel te combineren met gevelrenovatie zoals het herstellen van voegwerk. Dit is altijd werk voor een gespecialiseerd bedrijf. Wilt u de gevel van uw pand laten herstellen wanneer klimplanten de gevel beschadigd hebben? Neem contact met ons op voor een gevelinspectie, informatie en een vrijblijvende offerte! 



  • Wanneer is gevelreiniging nodig met zandstralen?

    Zandstralen is een bekende, populaire en bewezen techniek die wordt gebruikt bij gevelreiniging en gevelrenovatie. GRT Gevelwerken maakt gebruik van zandstralen om uw gevel schoon te krijgen. Dit is de aangewezen methode om oude of beschadigde lagen aan het oppervlak voorzichtig te verwijderen. We maken bij gevelreiniging gebruik van een gecontroleerde drukspuit, waarmee een mix van zand en lucht tegen het oppervlak wordt gespoten. GRT Gevelwerken reinigt ook kwetsbare materialen, zoals hout e n eventueel met glas, keramiek of metaal met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Op de eerste plaats staat tenslotte het verlengen van de levensduur van de gevel. 

  • Wanneer is gevelreiniging nodig van betonen elementen in de gevel?

    Ziet u zwarte of groen aanslag op betonen onderdelen van het pand? Bijvoorbeeld in de lateien boven ramen of deuren of in het beton van een balkon? Wees dan extra alert. Groene aanslag duidt op algen of mossen kan door middel van reiniging verwijderd worden. Zwarte aanslag kan een teken van betonrot zijn. Bij verkleuring op of in beton is het daarom verstandig om de hulp in te roepen van een gespecialiseerd gevelbedrijf. Deze kan de verkleuring onderzoeken en de (diepere) oorzaak achterhalen. Betonreparatie is namelijk van een andere orde dan gevelreiniging. 

  • Hoe werkt zandstralen van gevels?

    Zandstralen is een goede, maar ook een gespecialiseerde manier om een gevel schoon te maken. Voor het schoonmaken van gevels moet je voorzichtig te werk gaan, zodat vervuiling en/of verf- of plantenresten te verwijderen, maar het materiaal niet beschadigd wordt. 


    Zandstralen is een oppervlaktebehandeling waarbij via een compressor onder hoge druk water vermengt met zand of grit als schuurmiddel op het materiaal wordt gespoten. 


    Dit is zorgvuldig werk. De druk en de grofheid van de korrel moeten precies worden afgesteld. Het doel is tenslotte reinigen en niet beschadigen. Wanneer u kiest voor zandstralen, is het ook belangrijk om te weten dat de gevel een speciale nazorg nodig heeft.  Na het zandstralen wordt de gevel door ons behandeld met een speciale impregnatievloeistof. Dit beschermt de gevel extra en maakt het moeilijker voor vuil om zich aan de muur te hechten. Daarna komen algen, mossen en andere aanslag voor zeer lange tijd niet meer op de gevel voor.


    Zandstralen kan niet worden toegepast op geglazuurde stenen. 


Inspectie aanvragen

Impregneren zorgt voor gevels die langer mooi en solide blijven

Het afsluiten impregneren van de gevel is een belangrijk onderdeel van de gevelreiniging. Gevels worden beschadigd door vocht en vuil. Vocht in stenen en voegen is een geweldige leefwereld voor algen en schimmels. Helaas voor deze micro-organismen trekt het impregneren van de gevel langdurig een streep door deze leefwereld. Hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd, is een techniek die helpt bij het voorkomen of verhelpen van poreuze gevels. Poreuze materialen bevatten kleine ruimten waar vuil, algen, mossen en schimmels in kunnen gaan zitten. Dit ziet er lelijk uit. Maar belangrijker: op termijn zorgt het voor aantasting en zelfs verval van het materiaal. Schone gevels zijn dus veilige gevels! 

 

Bij GRT Gevelwerken vullen we deze ruimten op met een speciaal impregneermiddel. Het gaat om een ademende, beschermende laag, die beschermt tegen indringing van vocht en aanhechting van vuil. 


Inspectie aanvragen
  • Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating?

    Wat is een vloercoating? 

    Wat is een vloercoating?

Gevelreiniging door GRT Gevelwerken

Met deze blog hebben we u een antwoord willen geven op de vraag: ‘Wanneer is gevelreiniging nodig’. Heeft u vragen over dit onderwerp, wilt u een gevelinspectie aanvragen of meer weten over de mogelijkheden van GRT Gevelwerken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.



Laat ons helpen
Wanneer een gevel opnieuw voegen
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wanneer een gevel opnieuw voegen? 4 tekenen de gevel nieuw voegwerk nodig heeft van de Haagse gevel-voegen specialist die thuis is voegwerkherstel alle type voegen. Wij verzorgen voegwerk, gevelonderhoud, betonreparaties, dakwerk en bijkomende timmer en schilderwerken in Den Haag en de rest van Zuid-Holland.
Gevelwerken advies
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Gevelwerken advies: deskundig advies voor uw geplande gevelwerken. Het repareren, onderhouden, reinigen of renoveren van gevels heeft een belangrijke functie. Start met deskundig advies wanneer u werk aan de gevel of het herstellen van voegen overweegt.
Scheuren in beton repareren
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Scheuren in beton repareren? Hoe kun je scheuren in beton repareren? Als u besluit om kleine betonreparaties zelf uit te voeren, lees ons stappenplan. Ons advies: kies liever voor deskundigheid, topmaterialen, geen vieze handen en garantie wanneer u scheuren in beton wilt repareren. Ons team staat voor u klaar.
Wat is impregneren?
door Rini Petersen 29 jun., 2023
Wat is impregneren van gevels? Ben je op zoek naar een effectieve manier om je gevels te beschermen tegen vocht, vuil en schadelijke elementen? Bij GRT Gevelwerken verzorgen we gevelimpregnatie. Impregneren is een bewezen techniek die ervoor zorgt dat je gevels langer meegaan en hun oorspronkelijke uitstraling behouden.
voegbedrijf
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Voeg bedrijf voor het voegen van gevels, schoorstenen, buitenmuren, enz. GRT Gevelwerken is ervaren in alle type gevelprojecten op het gebied van gemetselde gevels, voegwerk, betonreparaties, dakwerken en schilderwerken. Complete oplossingen in gevelwerken voor woningverhuurders, woningeigenaren en bedrijven.
Oude betonvloer opknappen
door Rini Petersen 30 jan., 2023
Oude betonvloer opknappen? Neem voor een vloerinspectie of een vrijblijvende offerte contact met ons op! We werken met moderne technieken en materialen die kapotte, vervuilde of versleten betonvloeren weer als nieuw maken. Nadat het beton herstel is kunnen we een coating aanbrengen die de betonvloer helemaal opfrist.
Hoe werkt vloercoating?
door Rini Petersen 28 nov., 2022
Hoe werkt vloercoating? Als Sika-vakman voor gevelwerken en vloerwerk aan betonnen vloeren, leggen we graag het belang uit van een goede vloercoating voor balkons en galerijvloeren. Een uitstekende kwaliteit garandeert een langdurige dichting en hechting, voor een lange levensduur van betonnen balkons en galerijvloeren.
Waarom kiezen voor balkonrenovatie
door Rini Petersen 27 dec., 2021
Waarom kiezen voor balkonrenovatie? Bij GRT Gevelwerken zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelonderhoud en betonreparatie. Veel mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij gevelrenovatie. Maar bij balkonrenovatie ligt dat vaak iets genuanceerder. Want waarom zou je kiezen voor balkonrenovatie?

Deel dit artikel

Share by: